informatii despre goeleta Adornate
Despre Adornate

Povestea velierului Adornate

Adornate este o goeleta autentica cu o tinuta extrem de eleganta si impunatoare, construita in anul 1961 ca pescador, transformata in goeleta in 1997 si reconditionata in 2006. Este o nava proiectata special pentru toti iubitorii luxului si aventurilor inedite pe mare. De-a lungul timpului a navigat pe intreaga Mediterana de la Insulele Baleare, Barcelona si Valencia pana pe Riviera Franceza de la Marsilia la Monte Carlo. Inchiriata in tari ca Italia, Croatia si Grecia, Adornate a participat la cele mai importante evenimente maritime din Marea Mediterana, printre care amintim Cannes Royal Classics, Voiles de Saint Tropez si Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013.

Intre 21 septembrie si 7 octombrie 2013, Adornate a participat la Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013, competitie organizata de fundatia Sail Training International, nominalizata in 2007 pentru Premiul Nobel pentru activitatea sa in slujba promovarii intelegerii interculturale si prieteniei. Adornate a devenit astfel primul velier civil care a reprezentat Romania la o Regata Internationala de Tall Ships. Intrecandu-se cu 35 veliere din intreaga lume, echipajul velierului hotelului Vega din statiunea Mamaia, a castigat 3 premii in cadrul competitiei: “Most impressive arrival in Barcelona” (trofeu oferit de primarul Barcelonei), trofeul pentru nava din categoria sa care a parcurs cea mai mare distanta pentru a incepe competitia din Portul Barcelona si cel mai important premiu al Regatei organizate de Sail Training International, votat de comandantii tuturor navelor participante – “The Friendship Trophy & Flag”, pentru nava si echipajul care au contribuit cel mai mult la incurajarea prieteniei si intelegerii interculturale pe parcursul competitiei.

Adornate si Bricul Mircea au reprezentat Romania la Black Sea Tall Ships Regatta

Adornate, velierul hotelului Vega, a participat intre 30 aprilie si 27 mai 2014, la prima competitie a navelor cu vele desfasurata exclusiv in Marea Neagra, SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014.

SCF Black Sea Tall Ships Regatta s-a desfasurat intre 30 aprilie si 27 mai 2014 pe traseul Varna – Novorosiisk – Sochi – Constanta. La finalul cursei, intreaga flota participanta a ramas in portul Constanta intre 24 si 27 mai pentru ceremonia de premiere, iar navele au putut fi vizitate de catre public. Regata a fost organizata in Romania de Navigator Yacht Club, in parteneriat cu Academia Navala Mircea cel Bătrân, Compania Nationala “Administratia Porturilor Maritime” si Primaria Municipiului Constanta. Sponsorii locali ai evenimentului au fost: Hotel Vega – Mamaia, EximBank si Pepsi.

Planul de navigatie Adornate

Adornate este o goeleta cu doua catarge unul la prova si altul la pupa, pe care se gasesc panze multiple aflate la diferite grade de inclinare fata de axa de simetrie a navei pentru a capta cat mai bine forta vantului. Manevrele de navigatie in volte se executa foarte usor. Echipajul de la bord este compus din profesionisti foarte bine instruiti.

Capacitate

Pentru croaziere lungi nava are o capacitate de cazare pentru 18 persoane, in 9 camere duble. Pentru croaziere scurte aceasta poate acomoda la bord pana la 30 de persoane. Adornate este disponibil si pentru inchirieri in regim privat – charter. Va putem oferi consiliere in organizarea evenimentului astfel incat sa aveti parte de o experienta de neuitat alaturi de cei dragi.

Facilitati Adornate

Velierul Adornate, cu o lungime de 45 metri, poate naviga marile lumii timp de 70 de zile, in medie, fiind dotat cu un puternic motor diesel Cummins de 380 cai putere si un rezervor de 17.000 litri. La bordul navei exista un cash bar dotat cu racoritoare si snacksuri. Interiorul acestui velier exclusivist este construit din lemn masiv si este prevazut cu o spatioasa camera de zi potrivita atat pentru intalniri de afaceri, intalniri private, spatiu de lucru cat si pentru momentele de relaxare. Oaspetii cu o agenda incarcata pot utiliza biroul de lucru complet echipat disponibil la bordul navei. De asemenea, puntea spatioasa a velierului este special proiectata pentru va bucura de clipele individuale de relaxare si rasfat, dar si pentru activitatile de grup. Adornate va ofera servicii de inalta clasa ce raspund pana la cel mai mic detaliu exigentelor celor mai pretentiosi oaspeti.